svencs
Facebook

Specialuppdrag

Foto, Film, Sightseeing & Transporter
EspenMortensen-7151

Specialuppdrag

Foto & Film

Friåkare över hela världen arbetar kontinuerligt med både foto- och filmuppdrag för sponsorer och marknadsföring. Vi har i och med ökad efterfrågan specialiserat oss på denna typ av uppdrag. Vi erbjuder helikopter- och guideassistans samt logistiklösningar vid foto- och filmuppdrag. Med guidens lokalkännedom, säkerhetskunnande och helikopterns resurser kan vi erbjuda åkare, fotografer och filmare unika lösningar i otillgänglig och högalpin miljö .

Sightseeing

Känslan av att sväva fram i över 200 km/tim runt höga fjälltoppar och genom djupa dalar är en fantastisk upplevelse. Fjällområdet mellan skidanläggningarna längs med E10 och Kebnekaisemassivet är fantastiskt vackert. Förutom naturen och det arktiska kalfjällsområdet finns det mycket att upptäcka.

Flyg över de olika samebyarna, se hur Kungsleden ringlar sig söderut mot Kebnekaise med fjällstugorna längs med leden. Mot Riksgränsenfjällen i väster ser man ner mot norra Ishavet och de Norska fjordarna. Har man tur kan man se rovdjur som lo, järv och örn. Beskåda de stora renhjordarna som vandrar längs med fjällsluttningarna och de stora älgarna i Vistasvagge. Se Sveriges mest högalpina fjällområde med sina många glaciärer i området runt Kebnekaise och Tarfala och cirkulera runt Sveriges tak, Kebnekaise sydtopp 2107 möh. Under hela flygturen sitter man bekvämt och genom headset guidar piloten er genom ett av Europas sista vildmarksområden och berättar om områdets kultur och historia.

Helikoptertransport

Vi erbjuder under säsong även helikoptertransporter i området. Besök Sveriges högst belägna fjällstation, Låktatjåkka eller varför inte ta helikoptern från Kiruna Flygplats direkt till skidanläggningen. Gör en annorlunda skidtur och bli avsläppt längs med Kungsleden eller varför inte flyga till Kebnekaise och njuta av en god lunch.

Vi tillhandahåller enbart transporter till utmärkta leder, fjällstugor eller annan infrastruktur.

Meteorologen Ski Lodge

Anrika Meteorologen Ski Lodge "Metro" i Riksgränsen är vår Lodge i Sverige. Inrymmer 20 bäddar. Metro Har ett fantastiskt kök och hög standard på samtliga rum.

Läs mer »

Narvik Mountain Lodge

Narvik Mountain Lodge i Norge är vår Privata Lodge. Inrymmer 5 bäddar med Atlanten som närmaste granne och helikoptern står parkerad på trädäcket utanför dörren.

Läs mer »

We make your dream come true