slug: faq
svencs
Facebook

FAQ´s

Här svarar vi dig på några av de vanligaste frågorna vi får.
120_information_faq

FAQ’s

Var finns Arctic Elements?

I norra Lappland Sverige. Arctic Elements erbjuder sina resor från Riksgränsen och Björkliden.

Hur många fallhöjdsmeter garanteras?

Samtliga resor är baserade på och inkluderar helikoptertimmar angivna i respektive resa, EJ fallhöjd. Antalet fallhöjdsmetrar är endast en referens för vad som är rimligt att uppnå vid gynnsamma förutsättningar.

Hur duktig åkare måste jag vara?

Du bör ha god skidvana och provat offpist tidigare. Många förknippar heliskiing med extremskidåkning men så är inte fallet.

Hur mycket åker man på en dag?

Om vädret är bra och gruppen är stark åker man cirka 7-8 000 fallhöjdsmeter.

Hur är terrängen?

I princip sker all åkning ovanför trädgränsen i högalpin miljö.

Vad händer om det är för dåligt väder?

Vi erbjuder en mängd så kallade “downdays” aktiviteter om vi ej kan flyga på grund av vädret. Vi kan t ex åka skidor i någon av anläggningarna, gå på topptur eller åka skoter, eller så kanske vi tar en båttur på norska sidan och provar på djuphavsfiske. Du kan läsa mer om dessa aktiviteter under rubriken Våra resor och Downdays.

Får jag pengar tillbaka om vi inte kan flyga?

I alla våra resor så har vi en återbetalningsgaranti för ej nyttjad flygtid. Mer information om dessa villkor kan du läsa om under rubriken Våra resor och Resevillkor.

Hur många är man i varje grupp?

I varje grupp är man 4 eller 5 personer beroende på helikoptertyp. I våra paketerade resor som benämns som Semi-privat är man max 2 grupper som delar helikopter. Totala antalet gäster per helikopter är alltså 8-10 personer.

Kan man mixa skid- och snowboardåkare?

Ja, det påverkar inte val av terräng eller åkning så det går utmärkt.

Under vilken period är det bäst att åka?

Vår säsong sträcker sig från början av mars till slutet av maj. Det är svårt att säga när det är som bäst att åka men generellt så är det större möjligheter till stora mängder lössnö under mars och april. Under maj månad bli dagarna avsevärt mycket längre och våren börja inträda vilket kan innebära en del vårsnö i lägre terräng. Det går dock oftast att hitta kallsnö även i maj. Dessutom finns möjlighet till åkning i midnattsol i maj, vilket är en speciell upplevelse i sig!

Heliskiing i världsklass Lappland/Sverige