slug: utrustning
svencs
Facebook

Utrustning

I samtliga av våra resor ingår komplett säkerhetsutrustning i form av lavinryggsäck, digital transceiver, spade och lavinsond.
127

Utrustning

I samtliga av våra resor ingår komplett säkerhetsutrustning i form av lavinryggsäck, digital transceiver, spade och lavinsond. Vid glaciärskidåkning utrustas samtliga gäster också med utrustning anpassad för detta (sele och karbin). Den personliga säkerhetsutrustningen består även av ett säkerhetskort som innefattar flödesschema och larmnummer vid eventuella tillbud. I gruppen utrustas även en person med kommunikationsradio samt Första Hjälpen. Samtliga gäster instrueras i hur säkerhetsutrustningen fungerar före heliskiing.

Förutom den personliga säkerhetsutrustningen och den säkerhetsutrustning som finns gemensamt i gruppen är guiden och helikoptern utrustad med kompletterande sjukvård- och räddningsutrustning. Guiden och helikoptern är förutom kommunikationsradio även utrustad med satellittelefon för att kunna kommunicera i alla lägen.

Vi rekommenderar att du åker med hjälm. Klädseln ska vara liknande de kläder du bär en vanlig skiddag i skidsystemet. Det är dock viktigt att du inte har för mycket kläder på dig vid vårskidåkning. Skaljacka och skalbyxor som är vind- och vattentäta är att föredra samt att du klär dig efter flerlagerprincipen så att du kan reglera din temperatur. Vantarna bör vara varma och stå emot väta och vind bra. Du bör också tänka på att skydda dina ögon genom att bära goggles eller solglasögon samt att du vid vårskidåkning då solen är stark har med dig solskydd.

Heliskiing i världsklass Lappland/Sverige