slug: om-oss
svencs
Facebook

Vår historia

1999 då allt började
Utan Glasögon med Logo Svartvit

Om oss

Mattias Cöster började arbeta som skidguide och pistör i Abisko 1999. Under en säsongsavslutning där Mattias och en kollega hyrde en helikopter för att flygas ut och tura i området runt Mårma väcktes idén, svensk heliskiing efter den “kanadensiska modellen”. När Mattias sedan fick tjänsten som Sportchef 2003 på en etablerad researrangör i Stockholm öppnades dörren och möjligheten att starta heliskiverksamhet i Kirunafjällen. I samarbete med Hannibal Thorsen och efter närmare 5 år av planering flögs de första gästerna ut 2004. Gensvaret var stort och i januari 2007 fick företaget namnet Arctic Elements AB.

Sedan dess har Arctic Elements etablerat sig som en av Europas ledande heliski-operatöer. Via en egen resebyrå i Sverige och genom samarbete med heliski-resebyråer i Chamonix, Zurich, Paris, Prag & London kommer kunder till Riksgränsen från hela världen för heliskiing med Arctic Elements.

Under åren har arbetet fortsatt med att utveckla och förfina våra resor. Meteorologen Ski Lodge i Riksgränsen som blev Arctic Elements Lodge 2012 har för varje år och anpassats för en så trivsam och bra upplevelse som möjligt för våra kunder. Inför 2019 så öppnar Arctic Elements sin andra Lodge, Narvik Mountain Lodge med inslag av helikopterturer till vackra Lofoten och heliskiing i Sverige.

Mattias har under 20 år arbetat heltid vintertid med guiding i området varav 15 år enbart med heliskiing. Mattias är också certifierad kommersiell helikopterpilot sedan 2015.

We make your dream come true