svencs
Facebook

Vår historia

1999 då allt började
Utan Glasögon med Logo Svartvit

Om oss

1999 börjar den planering av Mattias Cöster som nu ligger till grund för Arctic Elements verksamhet. Idén om att erbjuda heliskiing efter den "Kanadensiska modellen", dvs heliski-resor med allt inkluderat, exklusivt, orört och personligt.

2004 Grundas Arctic Elements AB av Mattias Cöster och Hannibal Thorsen och de första gästerna flygs ut från Abisko med Kallax Flyg med en mindre helikopter av typen EC120 till dom orörda bergsområdena mellan Riksgränsen och Kebnekaise från Abisko.

2006 flyttar Arctic Elements sin helikopterbas till Björkliden och konceptet med heliski-resor börjar ta form. Helikoptertypen AS350 B som är en större maskin börjar användas i verksamheten.

2009 byter Arctic Elements helikopterleverantör till Heli AB i Arjeplog för bättre helikoptrar och av typen AS350 B2 och AS350 BA.

2010 flyttar Arctic Elements ytterligare ett steg västerut till Riksgränsen. Meteorologen Ski Lodge och Hotell Riksgränsen blir nu basen för Arctic Elements resor, högre standard på boende och mat kan nu erbjudas. Basen i Björkliden behålls liksom boende på hotellet som alternativ.

2012 inleds samarbete med Partik "Strumpan" Strömsten och Meteorologen Ski Lodge i Riksgränsen. Alla bitar börjar falla på plats och "Metro" börjar anpassas som heliski-lodge. Under perioder krävs nu tre helikoptrar för att möta den ökade efterfrågan på Arctic Elements resor.

2018 inleds nästa steg med ombyggnation och anpassning av "Metro" till en renodlad heliski Lodge. Inför 2019 finns nu bland annat Arctic Elements egen "Branded shop" med fina produkter från partners på plats samt massagerum och skidverkstad.

2019 avvecklar Arctic Elements Björkliden som bas och förlägger all verksamhet i Riksgränsen och på "Metro" för att höja standarden för sina gäster. Arctic Elements öppnar också som första heliski-opeatör en ny Lodge i Norge, Narvik Mountain Lodge belägen ovanför Narvik med Atlanten som närmaste granne. Den nya Lodgen anpassas och byggnation av egen helikopterplatta, massagerum och varma bad färdigställs inför 2019. Arctic Elements Byter nu också helikopterleverantör till Cassel Aero och uppgraderar samtliga av sina helikoptrar till de allra senaste och modernaste helikoptrarna av typen AS350 B3+.

2020 utökar Arctic Elements sin portfölj av exklusiva skidresor i arktisk miljö. Med båt i kombination med helikopter erbjuds kanske Europas mest unika skidupplevelser.

Arctic Elements har sedan starten för 20 år sedan etablerat sig som en av Europas ledande och mest välbesökta heliski-operatöer. Via en egen resebyrå i Sverige och genom samarbete med heliski-resebyråer i Chamonix, Zurich, Paris, Prag och London kommer kunder till Riksgränsen från hela världen för heliskiing med Arctic Elements.

Semi Privat

Resorna innebär att helikoptern kan nyttjas av max två grupper samtidigt där varje grupp utgörs av 5 personer.

Läs mer »

Privat Sverige

Här är det du som bestämmer, flexibelt, personligt & exklusivt. Vi skräddarsyr din resa efter dina önskemål.

Läs mer »

Privat Norge

En helt unik resa som inkluderar det bästa från både Norge och Sverige. Arctic Elements Privata Lodge i Norge!

Läs mer »

We make your dream come true