svencs
Facebook

Våra ledord

Professionalism, Trygghet, Passion, Service
Mattias-Pepino

Arctic Elements Team

Guider

Arctic Elements guider har alla en stor passion för skidåkning och att arbeta med människor. Samtliga av Arctic Elements guider har minst 15 års erfarenhet av yrkesverksam guidning i högalpin terräng. Förutom professionalism och högt ställda utbildningskrav inom yrket är det viktigt för oss att våra guider även tar hand om våra gäster “of the mountain”. Arctic Elements samarbetar främst med bergsguider UIAGM/IVBV/IFMGA.

Piloter

Arctic Elements helikopterpiloter har i genomsnitt 2500 flygtimmar med stor erfarenhet från fjällflygning. Samtliga piloter är tränade tillsammans med Arctic Elements guider utifrån en gemensamt framtagen "OM" Operational Manual. Många av våra piloter är också skidåkare vilket är en stor fördel under heliskiing. Arctic Elements guider och piloter är ett sammansvetsat "Team" med minst 10 års erfarenhet av att arbeta tillsammans.

Wellness

Arctic Elements wellness team tar hand om våra gäster efter en lång dag på berget. I samtliga av våra resor ingår massage och behandlingar på våra Lodger i Sverige och Norge. På vår privata Lodge i Norge ingår även Yoga för avslappning och återhämtning. Våra massörer inriktar sig på klassisk massage som är anpassad för skidåkare. Din cirkulation och återhämtning förbättras och risken för skador minimeras.

Lodge Managers

Arctic Elements Lodge Managers med personal är dom som tar hand om dig på boendet. Dom koordinerar och arbetar för att din vistelse på Lodgen blir den absolut bästa möjliga. Temat för våra Lodger är att du ska känna dig som hemma, personligt och med väldigt hög standard på alla delar som vällagad mat från köket och goda viner och drinkar eller en kall öl från baren.

Markpersonal

Arctic Elements Marpersonal är dom du oftast möter först på flygplatsen. I samtliga av våra resor kan du lägga till transfer, vilket innebär en privat transport till och från flygplatsen. Markpersonalen sköter allt det praktiska i och runt omkring vår operation på marken så som transfer, skidservice, underhåll och lokala transporter.

Mattias Cöster

Head Lead guide / Director of Operations

Mattias är grundare av Arctic Elements & ansvarig guide sedan 2004. Mattias bor med sin familj Pernilla och sonen Zeb i Riksgränsen, Åre & Värmdö. Under 20 år har Mattias arbetat som guide med skidåkning som specialitet. Mattias har främst verkat i de arktiska områdena i Nordnorge och Sverige, men även i Alperna, Canada och Japan. Mattias har under åren cirka 8 000 guidade helikopter åk i det område som utgör heliski området.

Mattias är också certifierad kommersiell helikopterpilot. Som pilot och med 20 års guideerfarenhet tillsammans med den lokalkännedom som Mattias besitter har alla Arctic Elements guider och piloter "skolats" in i Arctic Elements profil. Mattias är extremt noggrann och ambitiös i alla led och har alltid arbetat efter Arctic Elements ledord på berget, "Låg Risk, Nöjd Kund"!

Josef Moravek

Lead guide UIAGM/IFMGA/IVBV

"Pepino" har fascinerats av berg sedan hans ungdom. Som klättrare har han klättrat de flesta av de högsta bergskedjorna i världen. Från klassiska klättringar i Alperna, genom expeditioner till den vilda Kaukasus och Pamir, upp till 8 000 meters toppar i Karakoram och Himalaya. Pepino är en mycket erfaren guide och älskar skidåkning.

2006 Pepino fick sin UIAGM-examen och har specialiserat sig på heliskiing och skitouring som nu är hans hans yrke och passion.
Som guide i Arctic Elements team bidrar han till att erbjuda oförglömliga upplevelser till våra gäster sedan 2014.

Karel Kritz

Tail guide UIAGM/IFMGA/IVBV

Karel är i grunden lärare inom Geografi utbildad vid Pedagogiska fakulteten i Pilsen. Karel examinerades som bergsguide 2006. Han är skidåkare in i själen och åker både skidor och snowboard. Sedan 10 år bor han i Österrike i Sölden och arbetar på Freeride Center.

Lärande är förmodligen Karels öde, med en filosofisk läggning försöker Karel ge människor erfarenhet om bergen och som en bonus får han dussintals intressanta åsikter tillbaka. Karel har jobbat med Arctic Elements sedan 2015.

Mikael Friberg

Pilot

Mikael är ägare och chefspilot på Cassel aero. Flygning har sedan unga år domineat Mikaels liv där han redan som 16 år flög flygplan. Mikael är har över 6 000 timmar på helikopter i sin logg bok och är en av Sveiges mest rutinerade bruksflygare på helikoptertupen AS 350.

Mikael började flyga för Arctic Elements redan 2009 och har genom åren skaffat sig unik kompetens som heliski pilot.

Pernilla Lager

Dipl. Massör & Yogainstruktör

Pernilla har en bakgrund som journalist och har arbetat med flera större TV produktioner under 20 års tid, såväl i Sverige som utomlands. Sedan 5 år tillbaka arbetar Pernilla nu heltid som massör och yogainstruktör. Pernilla arbetar förebyggande utifrån ett holistiskt synsätt, där alla delar måste må bra för att fungera fullt ut. Pernilla ansvarar för Arctic Elements "wellness" som numer är en del i alla våra resor.

Pernilla använder sig av medicinsk yoga, yinyoga, hatayoga, coreyoga och klassisk massage anpassad för skidåkare. Spänningar släpps och blodcirkulationen och lymfvätskan får ett friare flöde i kroppen. En perfekt återhämtning inför nästa dags skidåkning.

Josef Simunek

Lead guide UIAGM/IFMGA/IVBV

Josef kommer från Tjeckien och är far till två barn. Han har under 15 år arbetat som bergsguide med hela världen som arbetsplats. Specialiserad på expeditionsresor i Himalaya på hög höjd och skid-guidning på platser som Ryssland, Georgien, Canada och Alperna.

Josef är President för Tjeckiska Bergsguide Organisationen och utbildningsansvarig för guideutbildningen. Genom sin resebyrå Namche har Josef agenturen för Arctic Elements i Tjeckien, Polen och Slovakien. Josef pratar 5 språk och har alltid ett leende på sina läppar, älskar öl, speciellt såklart Pilsner urquel från Tjeckien som han gärna bjuder på efter sista åket. Med sitt stora kontaktnät avseende guider har Josef bidragit med rekrytering av duktiga guider till Arctic Elements, därav så många av hans landsmän som arbetar med oss. Josef har arbetat med Arctic Elements sedan 2009.

Juras Self

Lead guide UIAGM/IFMGA/IVBV

Juras började klättra vid 14 års ålder i de norra tjeckiska sandstensområdena. I den här traditionella klättringen fann han sin passion. Juras behärskar alla stilar av klättring, från bouldering till isklättring. Han driver sin egen klättringsskola sedan 2006 i Prag där han klätterskola vänder sig främst till barn. Juras har också en bakgrund som professionell längdskidåkare där han under många år tävlat på elitnivå.

År 2015 blev han UIAGM bergsguide och fokuserar därefter mer på klättring av större berg. På vintern är han specialiserad på guidning av heliskiing och skitoruing.

Roman Kozelka

Tail guide UIAGM/IFMGA/IVBV

Roman älskar äventyr och har alltid en positiv inställning till allt han tar sig för. Roman har utöver sin bergsguide utbildning examen inom medicinsk räddning, han är far till två barn och driver Summit resebyrå. Roman har specialiserat sig på exotiska destinationer och arbetar med hela världen som arbetsplats.

Marocko, Nepal, Ryssland, Sydamerika, Afrika, Japan, Island och Canada är destinationer som Roman guidar vintertid. Roman har arbetat med Arctic Elements sedan 2018.

Jesper Brugge

Pilot

Jesper är en hängiven skidåkare och pilot med över 3 000 timmar i sin loggbok. Som pilot har Jesper arbetat under flera år både på Grönland, USA och Norge.

Jesper har också en karriär bakom sig som alpin skidåkare på elitnivå. Han har representerat svenska landslaget både i slalom och Ski cross med bland annat ett VM silver 2005. Intresset för skidåkning delar han med sina tre barn.

Anna Kebo

Dipl. Massör

Anna är diplomerad massör och arbetar med massagebehandlingar med inriktning mot skidåkare. Anna är en är en sportig, friluftsintressered tjej med hälsa som största intresse. Att att vara utomhus är det bästa Anna vet och ägnar mycket av sin fritid åt fysiska aktiviteter som cykling, vandring, löpning eller skidåkning. Anna arbetar även som Massör i egen regi i Härnösand och har tidigare också arbetat flera år på Riksgränsens Alpina Spa.

Massage är ett fantastiskt verktyg som bidrar till välmående både fysiskt och psykiskt och det är en av anledningarna till att det är ett meningsfullt arbete.

Tre dagar

Boka »

Fyra dagar

Boka »

Sju dagar

Boka »

We make your dream come true