slug: downdays
svencs
Facebook

Downdays

Heliskiing kräver bra väderförhållanden och framförallt bra sikt. Inte bara utifrån ett säkerhetsperspektiv utan också för våra gästers totala skidupplevelse.
_MG_9154

Downdays

Samtliga av våra resor innehåller en eller flera reservdagar beroende på vilken resa man har bokat.  Vi är måna om att våra gäster får en så aktiv och upplevelserik vistelse hos oss som möjligt. När vädret är för dåligt för heliskiing erbjuder vi därför en mängd olika aktiviteter i väntan på att vädret ska tillåta heliskiing. Vid dessa aktiviteter, eventuella transporter och köp av liftkort tillkommer extra kostnader.

Läs om våra “Downdays” aktiviteter nedan.

Skidåkning

Här väntar riktiga fjäll och stora vita vidder. Tyst och stilla. Skidorterna erbjuder minimala liftköer, meterdjup natursnö och mycket bra offpistmöjligheter. Upplev norra Sveriges och Norges bästa skidåkning på ett och samma skidpass! Inom en timme kan vi välja mellan fyra olika skidsystem. Björkliden, Abisko, Riksgränsen och Narvik har totalt 18 liftar & 75 pister samt stora offpistområden.

Låktatjåkka

I Björkliden finns inte bara några av de bästa offpiståken och Sveriges kanske vackraste vyer utan också Sveriges högst belägna fjällstation. Mitt ute på fjället, 1228 meter över havet och 9 km från Björkliden, ligger detta lilla ”hotell”. Färden till fjällstationen är ett äventyr i sig! Vi tar oss dit på skidor, med bandvagn, skoter eller helikopter.

Snöskoter

Upplev de vilda fjällen kring Riksgränsenfjällen med skoter. Kör din egen skoter eller tillsammans två och två. Vi upptäcker nya vägar som vi tar oss fram på genom det orörda snötäcket. Vi stannar till på Låktatjåkko och njuter av den härliga atmosfären och en god lunch. Möjlighet finns att välja mellan guidade turer eller att ge sig ut på egen hand.

Hundspann

Bli hundspannsförare för en stund! I hundspannets ursprungliga område, Alaska, så heter hundföraren ”musher” och att köra hundspann heter ”mushing”. Att köra sitt eget hundspann är en härlig upplevelse, med spänning, fart, glädje och ett fantastiskt sätt att se naturen på. Närmare naturen än så här kommer man knappt.

Djuphavsfiske

Denna tur går till grannlandet Norge. Vägen dit är fantastiskt vacker i sig. Vi åker vanligtvis från vinter och snöklädda fjälltoppar ner till ett vårlikt Narvik. Antingen fiskar vi från strandkanten eller åker med båt. Turen kan kombineras med klippklättring eller rib-safari efter våra gästers önskemål.

Klättring

I Abisko finns lättillgängliga isfall för isklättring. Med hjälp av stegjärn och isyxa får du prova att ta dig upp för de cirka 10 meter höga isfallen. Om vi istället åker västerut till Lervik på norska sidan har redan våren hunnit värma klipporna. Vid strandkanten tar vi oss upp och blickar ut över de norska fjordarna.

Heliskiing i världsklass Lappland/Sverige